یکی از خواستههای بزرگ بیشتر افراد این است که در بهترین شرایط و امکانات تحصیل کنند و با داشتن یک موقعیت تحصیلی عالی، آیندهای درخشان را برای خود رقم بزنند.
سوال بسیاری از افرادی که فرصت تحصیل در بهترین شرایط را در مراکز آموزشی دیگر کشورهای جهان میبینند این است که چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم؟
چه مراحلی را برای اخذ پذیرش تحصیلی سایر کشورها طی کنیم؟
آیا من واجد شرایط دریافت پذیرش تحصیلی دیگر کشورها هستم؟
در این مقاله به بررسی پاسخ تک تک این سوالها و موارد مهم دیگر در ارتباط با این موضوع میپردازیم.
در پاسخ به این که چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم باید گفت که اخذ پذیرش کشورهای دیگر کار چندان راحتی نیست و نمیتوان این مسیر را یک شبه طی کرد.
هر یک از داوطلبانی که خواستار اخذ پذیرش تحصیلی دیگر کشورها هستند، باید به شکل اصول عمل کرده و طبق برنامه پیش بروند.
در صورتی که به این شکل عمل کنید، آیندهی بهتری پیش روی شما خواهد بود.
به طور کلی در صورتی که قصد اخذ پذیرش کشورهایی همچون ترکیه، روسیه، کانادا یا سایر کشورهایی را که بهترین شرایط را برای تحصیل فراهم میآورند دارید، لازم است در باب شرایط تحصیل در این کشورها، هزینه تحصیل و مراحلی که لازم است برای اخذ پذیرش تحصیلی طی شوند را اطلاعاتی دقیق و کامل داشته باشید.
به دست آوردن این اطلاعات پیش از اپلای کردن و ثبت درخواست برای اخذ ویزای تحصیلی کشور مورد نظر برای داوطلبان واجب خواهد بود. اما برگردیم به سوال اصلی؛ چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم؟
در ادامه پاسخ این سوال را به شکل دقیقتر تحت بررسی قرار خواهیم داد.
چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم؟
در پاسخ به این که چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم، لازم است مراحلی که باید برای اخذ پذیرش تحصیلی کشورهای مختلف طی شود را تحت بررسی قرار داده و از جزئیات مهم در رابطه با این موضوع آگاهی پیدا کنیم.
اخذ مدرک زبان: در گام اول برای اخذ پذیرش تحصیلی کشورهای دیگری که از لحاظ کیفیت آموزش در سطح بالایی قرار دارند، مهمترین اقدامی که باید انجام دهید این است که سطح دانش زبانی خود را تقویت کرده و با شرکت در آزمونهای معتبری همچون تافل یا آیلتس، شانس خود را برای پیروزی در پروسه اخذ پذیرش تحصیلی دو چندان کنید. برای اخذ پذیرش تحصیلی هر کشوری، در ابتدا باید اطلاعات لازم را در این مورد که این کشور برای پذیرش داوطلبان چه مدرک زبانی را میپذیرد و نمره زبان داوطلبان باید چند باشد به دست آورده تا برای اخذ مدرک و به دست آوردن نمرهی مورد نظر با تلاش بیشتر عمل کنید. اکثر دانشگاهها و مراکز آموزشی بین المللی مدارک زبان آیلتس و تافل را معتبر و مورد قبول میدانند. برای اخذ پذیرش تحصیلی بعضی کشورهای دیگر نیز، لازم است مدرک زبان همان کشور را دریافت کنید. پس لازم است در ابتدا برای تقویت دانش زبانی خود و اخذ مدرک مورد تایید مراکز آموزشی در هر کشوری که مد نظر دارید، اقدام کنید.
انتخاب کشور مقصد: در گام بعد وظیفه شما این است که مقصدی را که بهترین و مناسبترین شرایط جهت تحصیل شما دارد را برای اخذ پذیرش تحصیلی انتخاب کنید. برای انتخاب بهترین مقصد، لازم است اطلاعاتی را درباره شرایط زندگی دانشجویی در کشور مقصد، هزینه زندگی، فرهنگ مردم و موارد مهم دیگری که به زندگی در این کشور ربط پیدا میکند به دست آورید. در واقع باید بررسی کنید و بفهمید که آیا شرایط زندگی در این کشور با روحیهی شما سازگار است یا نه. هزینه تحصیل و زندگی در کشور مقصد، از جمله مهمترین اوامری است که در حین انتخاب باید در نظر داشته باشید. برای مثال تحصیل در کشور ترکیه به نسبت سایر کشورهای اروپایی با هزینهای بسیار مناسب امکان پذیر خواهد بود و همین مورد باعث شده است تا این کشور به یکی از مقاصد اصلی مهاجران برای تحصیل تبدیل شود. البته که عواملی همچون مقطع و رشته تحصیلی افراد نیز در تعیین این هزینه تاثیرگذار خواهد بود. میتوانید چندین کشور را که شرایط یکسانی برای پذیرش تحصیلی داوطلبان تعیین کردهاند را معین کرده و از بین آنها بهترین و مناسبترین مقصد را انتخاب کنید. برای انتخاب مقصدی مناسب باید به این فکر کنید که آیا پس از به اتمام رسیدن دوره تحصیلی خود، تمایل به بازگشت به کشور را دارید یا نه. در این صورت تصمیمی بهتر و قاطعانهتر خواهید گرفت.
انتخاب دانشگاهی معتبر: از موضوعات مهم دیگری که در پاسخ به این سوال که چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم باید تحت بررسی قرار گیرد، توجه به انتخاب بهترین دانشگاه ها و مراکز آموزشی است که برای تحصیل شما شرایطی ایده آل داشته باشد. برای انتخاب بهترین دانشگاه باید موضوعاتی مثل اعتبار دانشگاه و روش و مراحل اخذ پذیرش آن را تحت بررسی قرار داده و در صورتی که واجد شرایطی هستید، برای اخذ پذیری دانشگاه مورد نظر اقدام کنید. بعضی از دانشگاههای معتبر جهان با فراهم آوردن امکان ثبت نام آنلاین برای داوطلبان، این امکان را به آنها میدهند تا با پرداخت هزینهای مشخص و پر کردن یک سری فرمها و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام، شانس خود را برای اخذ پذیرش تحصیلی بسنجند.
کسب اطلاعات لازم در ارتباط با روش اخذ پذیرش تحصیلی: پس از کسب تمامی اطلاعات، نوبت به این میرسد که به دنبال پاسخ سوال اصلی خود بروید؛ این که چگونه پذیرش تحصیلی بگیریم؟. در واقع باید اطلاعات لازم در باب روش اپلای کردن دانشگاه مورد نظر خود و شرایط آن، ترمهای تحصیلی که در آن اجازه اپلای و اخذ پذیرش تخصیلی برای داوطلبان وجود دارد، شناخت اساتیدی که در دانشگاه مورد نظر در حال تدریس هستند و بسیاری از موارد مهم دیگری به دست آورید. برای به دست آوردن اطلاعات تکمیلی در باب تمامی موارد ذکر شده، میتوانید به سایت دانشگاه یا مرکز آموزشی مورد نظر خود مراجعه کنید.
تکمیل مدارک: در نهایت این که با شناخت اساتید دانشگاهها میتوانید برای اخذ توصیه نامه به آنها ایمیل بزنید و در ایمیل خود از موارد مهمی که باعث صدور توصیه نامه برای شما میشوند، یاد کنید. تهیه رزومه تحصیلی متناسب با شرایط دانشگاه، تهیه انگیزه نامه یا SOP، آماده کردن ریز نمرات و ترجمه آن، تکمیل فرم اخذ پذیرش دانشگاه مورد نظر و مدارک شناسایی لازم، مدارکی است که باید برای دانشگاه مورد نظر خود ارسال کنید.